Početak tetrade

Krvavi mesec: Počela je retka prirodna pojava ili smak sveta? (FOTO)

Retka pojava za astronome predstvlja poslasticu, dok je nekima signal za biblijsko proročanstvo o kraju sveta
Vesti
11:44h Autor:
Krvavi mesec: Počela je retka prirodna pojava ili smak sveta? (FOTO)
Foto: Reuters
1 / 8 Foto: Reuters

Totalno pomračenje Meseca koje se dogodilo u ranim jutarnjim satima, počelo je najpre bojeći mesec u crveno a potom i kao "nestanak meseca" u Zemljinoj senci. I dok astronomi ne pridaju poseban značaj tom događaju, ima onih koji takozvani "krvavi Mesec" povezuju sa biblijskim proročanstvom o kraju sveta.

Ova retka pojava bila je jasno vidljiva za stanovnike Severne Amerike, Novog Zelanda i ostalih delova Pacifika.Totalno pomračenje Meseca dogodil se u 6 sati i 57 minuta i označilo je početak tetrade - retke pojave od četiri pomračenja u nizu. Nakon ovog pomračenja, sledeće će biti 8. oktobra, zatim 8. aprila i 28. septembra 2015.

U narodu ova pojava zove se "krvavi Mesec", jer Mesec poprima crvenu boju. U pitanju je isti efekat kao kad Sunce poprimi crvenkasto-narandžastu boju tokom zalaska, samo što se u ovom slučaju prelomljena sunčeva svetlost preslikava na Mesec.

Takođe je i Mars bio jasno vidljiv kao vatrena crvena zvezda. Ova neobična pojava bila je inspiracija i Džonu Hageau za knjigu "Četiri krvava Meseca". Autor najavljuje velike promene u svetskoj istoriji nakon ovog događaja i ispunjenje biblijskog proročanstva o sudnjem danu: "Pre nego što dođe veliki dan Gospodnji, sunce će se pretvoriti u tamu, a mesec u krv". Više fotografija pogledajte u galeriji ispod teksta.

A kako pomračenje Meseca utiče na svaki horoskopski znak popgledajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs