VREMENSKA PROGNOZA

Evo kakvo vreme nas očekuje u prvoj polovini februara!

Vesti 28.01.2021. - 20:17h Autor: Kurir/Srbija Danas
Foto: Shutterstock

Smena visokih temperatura, snega i kiše, vreme je koje prognoziraju meteorolozi, a početkom februara biće i do 15 stepeni.

 

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, sutra nas tokom dana očekuje razvedravanje, uz osetno toplije vreme, jer će nam sa juga i jugozapada pristizati veoma topla vazdušna masa, pa će maksimalna temperatura uz jugozapadni vetar biti od 8 stepeni na jugoistoku do 14 na severozapadu i zapadu Srbije, u Podrinju i u Kolubarskom okrugu do 16.

 

- Kako će u toku u noći između petka i subote preko centralne Evrope premeštati centar ciklona dalje prema istoku, ovaj ciklon će Srbiji doneti novo prolazno naoblačenje sa kišom, ali ćemo ostati u toplom sektoru ciklona. Sneg se očekuje samo na najvišim planinama - kaže Đurić.

 

U subotu će tokom dana doći do razvedravanja, pa će biti pretežno sunčano i veoma toplo za ovo doba godine, uz maksimalne temperature od 10 do 16°C.

 

U ponedeljak, 1. februara će, posle oblačnog jutra sa mešovitim padavinama, tokom dana doći do delimičnog razvedravanja. Maksimalna temperatura kretaće se od 5 do 10 stepeni.

 

Od utorka će biti suvo i osetno toplije. Dakle, nakon što nas narednih dana očekuje serija ciklona sa prolaznim padavinama, očekuje nas relativno toplo vreme, uz manje zahlađenje u nedelju i ponedeljak.

 

- Prema trenutnim prognozama, prva nedelja februara doneće osetniji porast temperatura, a one bi u nastavku sedmice mogle ponegde biti i više od 15 stepeni, tako da pravog zimskog zahlađenja za sada nema bar do 5. ili 10. februara, posle čega bi prema trenutnim prognozama vreme ponovo bilo u skladu sa kalendarom - zaključuje Đorđe Đurić.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...