U planu je i nova pomoć privredi

Svakom punoletnom građaninu 60 evra državne pomoći: Penzionerima dodatnih 50

Pomoć od države dobiti i sektor prevoznika. U narednih 6 meseci prevoznici će dobijati po 600 evra po autobusu

Vesti
09:22h Autor:
Svakom punoletnom građaninu 60 evra državne pomoći: Penzionerima dodatnih 50
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć gostujući na RTS-u novi paket novčane pomoći svim punoletnim građanima i dodatnu pomoć penzionerima.

"Doneli smo odluku da svim punoletnim građanima Srbije koji se prijave na one telefone u maju isplatimo 30 evra , a još 30 evra u novembru, a penzionerima još 50 evra", obećao je Vučić i dodao da bi to bio ukupan paket mera oko 2,5 milijarde.

Osim toga, u planu je još jedan paket pomoći privredi.

"Odlučili smo da damo 3 puta po 50 posto minimalne zarade za preduzetnike, za sve zaposlene, to je milion i 550.000 ljudi. Isplata bi krenula od 1. aprila. To je jedan i po minimalac u tri meseca raspoređen. O ovoj pomoći za velike kompanije ćemo odučiti uskoro."

Zatim će pomoć od države dobiti i sektor prevoznika. U narednih 6 meseci prevoznici će dobijati po 600 evra po autobusu.

"Takođe za garantnu šemu za preduzeća ćemo dodatni 500 miliona evra, ali ćemo pored toga obezbediti novu garantnu šemu sa još 500 miliona gde ćemo biti popustljiviji, što znači da će država preuzeti veći rizik", rekao je Vučić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs