otvaranje granica

Sejšeli su prva ostrvska država koja dozvoljava ulazak turista vakcinisanim protiv korona virusa!

Tokom 2020. godine, skriveni biser Indijskog okeana imali su nisku stopu zaraze korona virusom

Vesti
Autor:
Sejšeli su prva ostrvska država koja dozvoljava ulazak turista vakcinisanim protiv korona virusa!
Foto: Shutterstock

Odlukama koje su doneli krajem januara, Sejšeli su postali prva ostrvska država koja će dozvoliti ulazak svim turistima koji su primili vakcinu protiv korona virusa.

Pored odluke vezane za dozvolu ulaska vakcinisanih turistima, vlasti ove zemlje takođe razmišljaju o tome da već sredinom marta dozvole ulazak svim zainteresovanim turistima koji imaju negativne testove na Kovid-19, bili da su vakcinisani ili ne.

Odluka vlasti ove države temelji se na pretpostavci da će Sejšeli do polovine marta vakcinisati gotovo 75 posto populacije, što će prema njihovim pokazateljima biti dovoljno da se ostvari tzv. "imunitet krda".

Do sada, osim nabavke iz vlastitih sredstava, Ujedinjeni Arapski Emirati i Indija donirali su Sejšelima po 50.000 vakcina kompanije Sinofarm.

Država je ovoga meseca počela program vakcinacije, a među prvima koji su primili vakcine su zdravstveni radnici, novinari i politički lideri, uključujući i predsednika Vavela Ramkalavana.

Kada je reč o vakcinisanim putnicima, vlasti Sejšela donele su pravilnik po kojem sve osobe koje su primile vakcine protiv korona virusa moraju pokazati dokaz da su primile obe doze vakcina najmanje dve nedelje pre putovanja.

Lekar objavio fotografiju kovid jezika i upozorio: Sve više ljudi nam se javlja sa ovim simptomom! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs