goran vesić potvrdio

Odluka grada: U Beogradu otkazane sve manifestacije za Novu godinu!

Zbog pandemije korona virusa ovde godine izostaće tradicionalne novogodišnje manifestacije

Vesti
Autor:
Odluka grada: U Beogradu otkazane sve manifestacije za Novu godinu!
Foto: Kurir / Vladimir Šporčić

Grad Beograd je posle dopisa Gradskog zavoda za javno zdravlje, doneo odluku da se ove godine ne organizuju tradicionalne novogodišnje manifestacije.

To znači da se neće postavljati kućice na Trgu Republike kao i da se neće održati nijedan onlajn koncert u okviru programa “Razglednica iz Beograda” tokom novogodišnje noći.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je za Kurir ova saznanja. Podseća da Grad Beograd ove godine u budžetu nije predvideo nijedan dinar za organizaciju dočeka Nove godine.

- Ovih para odrekli smo se još prilikom prvog rebalansa budžeta iz aprila ove godine kada je budžet smanjen za oko 15 odsto. Tada je ukinuto finansiranje svih programa koji nisu neophodni za funkcionisanje grada. Tokom jeseni našem gradu javile su se kompanije koje su želele da budu sponzori i Grad Beograd je zahvalan jer su želele da obraduju naše građanke i građane.

Sa ovom odlukom čekali smo do danas kada smo dobili zvaničan stav Gradskog zavoda za javno zdravlje da nema uslova za organizaciju ovih događaja - kaže Vesić za Kurir.

U skladu sa tim, doneli su odluku da Grad Beograd ne organizuje nijedan javni dogadjaj povodom dočeka Nove 2021. godine.

- To znači da ove godine neće biti ni Božićnog seoceta, ni Ulice otvorenog srca, ni Trga bajki, ni popularnih tezgi u Knez Mihajlovoj, ni programa “Beograd otmeno”, ni tradicionalnih koncerata ispred Doma Narodne skupštine, ni vatrometa.

Pozivamo sve Beograđanke i Beograđane da poštuju sve mere, da nose zaštitne maske i da ne odlaze na mesta gde ima mnogo okupljenih ljudi. Kompanijama koje su želele da budu sponzori novogodišnjih programa se zahvaljujemo i pozivamo ih da taj novac uplate u dobrotvorne svrhe ili za kupovinu medicinske opreme. Samo tako dočekaćemo živi i zdravi 2021. godinu za koju

svi verujemo da će biti srećnija od ove koja se završava - zaključuje Vesić.

Izabrana je najtraženija reč 2020. godine: Skok popularnosti za čak 115.000 odsto, evo koja je!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs