Uspomene na aukciji

Hemingvejevo vruće ljubavno pismo Marlen Ditrih na aukciji sa još 250 njenih predmeta

Odeća, naočare, srni smoking, pisma, upaljači i još mnogo detalja iz života filmske dive našli su se na aukciji odlukom njenih unuka koji kažu da su želeli da ih podele sa njenim fanovima
Vesti
22:22h Autor:
Hemingvejevo vruće ljubavno pismo Marlen Ditrih na aukciji sa još 250 njenih predmeta
Foto: Facebook / Marlene Dietrich

Više od 250 predmeta koji su pripadali filmskoj divi Marlen Ditrih, jednoj od najvećih holivudskih zvezda 20. veka, nalaze se od danas na aukciji koja će trajati do 6. aprila.

Kolekciju, koju čine odeća, kristalni upaljači, naočare, satovi, fotografije i pisma, na licitaciju su stavili glumičini unuci s obrazloženjem da žele da ih podele sa fanovima svoje slavne bake.

Među ponuđenim predmetima je jedan od Marleninih crnih smokinga kao i jedno intimno pismo, puno "vrućih" opisa, koje je Ernest Hemingvej poslao glumici 1955. godine.

Očekuje se da pismo, s potpisom "Papa", u kojem slavni pisac zamišlja kako njih dvoje, goli vode ljubav, premaši svotu od 50.000 dolara.

Hemingvej je upoznao Marlenu na prekookeanskom brodu koji je krstario od Pariza do Njujorka 1934. godine. Iako nikad nisu bili u ljubavnoj vezi, godinama su održavali "romantičnu" prepisku. Autor romana "Za kim zvona zvone" je jednom prilikom rekao:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs