Mladen Šarčević otkriva

Od 1. juna škole ponovo rade: Evo za koje učenike

Od ove godine imamo i nove oblasti - za društvene nauke, za umetnost i medije, a povećali smo i na sedam gradova za sportske gimnazije, kaže ministar prosvete

Vesti
Autor:
Od 1. juna škole ponovo rade: Evo za koje učenike
Foto: Shutterstock

Maturanti srednjih škola koji nisu zadovoljni svojim zaključenim ocenama i žele da ih poprave imaće mogućnost da to urade u školama od 1. do 3. juna, uz poštovanje svih mera zaštite, rekao je za Kurir ministar prosvete Mladen Šarčević.

"Nakon ocenjivanja, 4, 5. i 6. juna biće organizovano polaganje velike mature, odnosno odbrana maturskog rada, a 24. juna je prijavljivanje za željeni fakultet - kaže Šarčević i dodaje da je ministarstvo školama dalo sugestiju da profesori izdvoje što više vremena", od 8 časova ujutro do 20 časova, jer je cilj da što manje đaka bude u školi u isto vreme.

Srednjoškolci koji idu u prvi, drugi i treći razred će, kako kaže on, imati dve nedelje da poprave ocene, i to počev od 8. juna, a za sve ovo vreme do male mature trajaće ispiti za upis u škole za nadarene.

"Od ove godine imamo i nove oblasti - za društvene nauke, za umetnost i medije, a povećali smo i na sedam gradova za sportske gimnazije", objašnjava Šarčević i dodaje da polaganje male mature ne bi trebalo da kasni, ali i da će zadaci biti teži nego na probnoj onlajn maturi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs