Spremni za letovanje u domovini

Od 13. maja 400.000 vaučera za putovanja: Ko i gde može da se prijavi za letovanje u Srbiji sa popustom

Besplatni vaučer pokriva troškove u iznosu do 5.000 dinara

Vesti
14:53h Autor:
Od 13. maja 400.000 vaučera za putovanja: Ko i gde može da se prijavi za letovanje u Srbiji sa popustom
Foto: Profimedia

Prijave građana za korišćenje nove ture vaučera za godišnji odmor u Srbiji moguće je podneti od srede 13. maja na šalterima JP Pošta Srbije u celoj zemlji.

„Građanima Srbije na raspolaganju je 400.000 novih vaučera, koje je moguće iskoristiti do 20. novembra ove godine”, navodi se iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Podsetimo, Ministarstvo je u januaru i februaru podelilo 160.000 vaučera. Preuzimanjem besplatnih vaučera za smeštaj u Srbiji moguće je pokriti račun u vrednosti od 5.000 dinara, navodi se u obaveštenju za potencijalne korisnike vaučera.

Do sada su vaučere mogli da dobiju korisnici prava na penziju, nezaposleni registrovani u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, radno angažovana lica sa primanjima ispod 60.000.

Izmenama i dopunama Uredbe o korišćenju vaučera su, pored gore navedenih kategorija koje mogu da koriste vaučere, propisane i sledeće novine:

  • Povećan je limit primanja za radno angažovane osobe, kao i za ratne vojne invalide i civilne invalide sa 60.000 na 70.000 dinara.
  • Prošren je obuhvat građana koji imaju pravo na vaučere na studente prvog, drugog i trećeg stepena.
  • Takođe, proširena je i mogućnost korišćenja vaučera za smeštaj u ugostiteljskim objektima u celoj zemlji, bez izuzetka (do sada su bili izuzeti Beograd i Novi Sad).
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs