Šokirala Srbiju

Osnovnu školu pamtim kao pakao: Ispovest Jelene Karleuše o vršnjačkom nasilju!

Pevačica prvi put otvoreno govori o svemu što je preživela u detinjstvu

Celebrities 10.11.2017. - 12:37h Autor: Kurir
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Potresena vršnjačkim nasiljem u školi u Aranđelovcu, o kojem Srbija bruji poslednjih dana, Jelena Karleuša je otkrila da se sa istim problemima borila i ona u toku školovanja. Tim povodom napisala je otvoreno pismo.

 

Pevačica je na ovu temu prvi put progovorila i otkrila pakao kroz koji je ona prošla.

Svoje otvoreno pismo posvetila je deci i naslovila ga "Deco, pročitajte".

 

Njenu ispovest prenosimo u celosti:

"Bila sam izuzetno visoka devojčica u osnovnoj skoli, delovala sam starije, tako da sam bila stalno na meti dece iz starijih razreda. Uglavnom agresivnih dečaka. Moje čudno prezime je takođe bilo problem. Pošto sam bila izuzetno hrabra devojčica, nasilnici su mi prilazili grupno na odmoru. Nikako pojedinačno. To je njihov način. Okruže žrtvu i kreće maltretiranje. Mene su šutirali i čupali za dugu kosu, pljuvali i vređali. Niko mi od druge dece nije pomagao, a ja po nekom nepisanom dečijem pravilu, nisam govorila ni nastavnicima ni roditeljima. Odlučila sam da se borim i izborim sama.

 

U odeljenju u koje sam išla imali smo i dva autistična deteta, Jelenu i Nenada. Bila sam jedna vrsta zaštitnika te dece koju su takođe maltretirali pa sam i zbog njih dobijala batine na odmoru. Najviše je stradao Nenad, kome je od udaraca pesnicom u glavu tekla krv iz ušiju dok je on vrištao! Pošto sam jedina htela da mu brišem krv, deca su se smejala i govorila da smo muž i žena. Jednom prilikom posle žestokog maltretiranja Nenada pre časa, kada je učiteljica Sonja ušla u učionicu, podigla sam dva prsta i ispričala ko ga je sve tukao i kako. Učiteljica nije učinila ništa, a mene su mali skotovi za kaznu napali, šutirali i pljuvali na prvom sledećem odmoru. Osnovne škole se sećam kao pakla", rekla je Jelena a onda objasnila šta se dešavalo u srednjoj školi.

 

Jelena Karleuša oduševila javnost: I ko je ne voli, zbog ovoga joj skida kapu! (FOTO)

 

A post shared by JELENA KARLEUŠA (@karleusastar) on


"Kad sam krenula u prvi razred gimnazije, imala sam vec 180 centimetara i izgledala sam kao plavokosi vanzemaljac. Svaki prilazak školskom dvorištu punom dece je bio stresan. Toliko stresan da me je majka ispisala posle izvesnog vremena i promenila sam školu. Ubrzo sam snimila prvi album i moj život ja krenuo dalje. Nekog bi to sve slomilo, mene je, srećom, ojačalo. Zbog lošeg iskustva koje sam imala, moju decu sam upisala u privatnu školu, jer smatram da su veoma osetljive i da nisu jake kao njihova mama u istom tom dobu.

 

Evo i poruka za Nenada K, nadam se da je živ i zdrav, žao mi je sto je preživeo grozno višegodišnje mučenje i žao mi je što više nisam učinila da ga zaštitim. Nikada ga nisam zaboravila. Njegovo mučenje je lajtmotiv mog detinjstva. Zbog sve ugrožene dece, koja nisu borbena i jaka kao ja sto sam bila, podižem glas za njih! Ovo je veliki društveni problem koji dolazi iz kuće, jer su deca napadači slika i prilika roditelja koji su ih takvim napravili! Vrlo sam za to da se kažnjavaju i maloletni delikventi i zaposleni u školi koji ne reaguju i roditelji koji su odgovorni za ponašanje te dece!

 

Moraju da se donesu hitni zakoni!!!!", završila je Jelena.

 

Dete vam trpi nasilje, a niste ni svesni: 7 uznemirujućih znakova!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...