Umesto u 17, počinjaće u 18 časova

Postepeno popuštanje mera: Od utorka kraći policijski čas

Ako se trend opadanja zaraze nastavi, postepeno će se otvarati i radnje i ponovo uspostaviti međugradski prevoz

Vesti
Autor:
Postepeno popuštanje mera: Od utorka kraći policijski čas
Foto: Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od utorka, 21. aprila, policijski čas biti skraćen i počinjaće u 18 časova.

Građani stariji od 65 godina od sledeće nedelje imaće pravo da prošetaju pola sata utorkom, petkom i nedeljom između 18.00 i 1.00 posle ponoći, kako se ne bi stvarala gužva, rekao je Vučić za TV Pink i dodao da će to biti uvedeno svakog dana ako ne bude rastao broj zaraženih.

Predsednik Srbije najavio je da će u narednih sedam do 10 dana biti omogućeno da zaseda parlament, uz svu potrebnu zaštitu.

Od utorka će, kako je najavio, početi da rade građevinski radnici, kao i sve zanatske radnje: vulkanizerske, auto-mehaničarske, hemijsko čišćenje, obućari, krojači, prodavnice automobila, bicikala, tehničke robe i građevinskog materijala.

Očekuje da će druge radnje veličine do 300 metara kvadratnih, biti otvorene 27. aprila, osim onih u tržnim centrima, ukoliko situacija u vezi sa korona virusom bude dobra, rekao je predsednik Srbije. Kako je dodao, ideja je da frizerski saloni, saloni lepote, teretane, budu otvoreni od 4. maja.

On je najavio da se između 3. i 11, maja planira ovaranje kafića i restorana, hotela, banja, tržnih centara kao i međugradskog saobraćaja uz potrebno distanciranje, kontrolisano otvaranje aerodroma. Upozorio je da će, ako se rezultati zaraze korona virusom pogoršaju, ublažavanje mera biti povučeno i vraćeno na staro.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs