Verovali ili ne

15 zemalja bez korona virusa: Ova pošast je njih zaobišla! (FOTO)

Iako nam se čini da je korona virus prisutan u celom svetu, ipak postoje zemlje koje nisu prijavile epidemiju COVID19

Galerije 16.04.2020. - 20:42h Autor: lolamagazin.com
1 / 4 Foto: Profimedia

To su Komori, Kiribati, Lesoto, Maršalska Ostrva, Mikronezija, Nauru, Severna Koreja, Palau, Samoa, Solomonska Ostrva, Tadžikistan, Tonga, Turkmenistan, Tuvalu i Vanuatu.

 

Do pre deset dana ova lista bila je duža za još tri imena – Jemen, Južni Sudan i Sao Tome i Principe, međutim proteklih dana i u ovim zemljama zabeleženi su prvi slučajevi zaraze korona virusom.

 

Prema podacima portal Worldometers.info, u Južnom Sudanu je četvoro zaraženih, isto toliko je i u Sao Tome i Principe, a u Jemenu je prijavljen jedan slučaj zaraze.

 

Pojedini stručnjaci su saglasni da verovatno neke zemlje ne prijavljuju slučajeve korona virusa, ali ih imaju. Uglavnom svi sumnjaju u verodostojnost podatka da u Severnoj Koreji nema obolelih od korona virusa.

 

Podsetimo, Svetska zdravstvena organizacija proglasila je 11. marta pandemiju korona virusa. Prvi slučaj Covida-19 pojavio se u kineskom gradu Vuhanu u decembru 2019. godine.

 

Za samo tri meseca virus se proširio po svetu, a za sada je zabeležen u 210 zemalja i teritorija. Korona virusom je zaraženo 1.948.617 ljudi. Pandemija je do sada odnela 121.846 života, ali je i 460.541 osoba izlečena.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...