odluka vlade

Vlada Srbije donela nove mere: Zabrana kretanja za Vaskrs od petka u 17 do utorka u 5 časova!

Državni vrh doneo odluku o zabrani kretanja za najveći hrišćanski praznik

Vesti 14.04.2020. - 19:44h Autor: Kurir
Foto: Shutterstock

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja zbog epidemije koronavirusa trajaće od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 časova. saznaje Kurir u Vladi Srbije.

 

Tako je odlučeno da imamo početak policijskog časa od proteklog vikenda, ali sa utorkom, pa će građani ostali u svojim domovima ukupno 84 sata.

 

Ova odluka nije bila nimalo laka, s obzirom na to da je Vaskrs u nedelju 19. aprila i na stav Sinoda Srpske pravoslavne crkve da bi trebalo ukinuti policijski čas na najveći hrišćanski praznik.

 

Međutim stav struke, epidemiologa i lekara iz Kriznog štaba ostao je nepromenjen, odnosno da zabranu kretanja ne treba nipošto ukidati.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potpisala je Odluku o formiranju Štaba za upravljanje krizom u nišavskom i topličkom upravnom okrugu. Ovaj štab je oformljen na inicijativu Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19, koji je danas zasedao i kojim predsedava premijerka.

 

Za predsednika štaba za upravljanje krizom imenovan je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, a pored njega za članove su izabrani i epidemiolozi prof. dr Darija Kisić Tepavčević i prof. dr Branislav Tiodorović, infektolog dr Miloš Korać, kao i članovi MUP-a, ministarstva odbrane, BIA, i načelnici okruga.

 

Austrija izlazi iz karantina: Otvaraju se prodavnice, ali mere opreza ostaju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...