Stupio na snagu

Srbija: Policijski čas od 20h do 5h ujutru!

Predsednik Aleksandar Vučić na poziv premijerke Ane Brnabić prisustvovao je sednici Vlade Srbije povodom novih pooštrenih mera za suzbijanje širenja virusa korona, posle koje se obratio naciji.

Vesti
22:09h Autor:
Srbija: Policijski čas od 20h do 5h ujutru!
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

"Doneli smo odluke koje su nepopularne i nove pooštrene mere. Zabranjuje se od sutra u 10 sati izlazak osobama starijim od 65 godine." Kako je kazao, najveća žarišta su u Beogradu i drugim gradovima.

"Organizovaćemo lokalne samouprave svuda gde je to moguće, pokušaćemo da do svih domova dođemo preko maldih ljudi od 25 do 26 godina", kazao je on.

Vučić je rekao da će za njih biti otvorene prodavnice i supermarketi nedeljom ujutru od 4 do 7 pod posebnim pravilima, gde će svi dobiti maske i razmak između njih.

"Time garantujemo da niko ne može da ostane gladan i bez potrebština za život. Od sutra od 20 sati do 5 ujutru zabrana kreatanja svim licima", rekao je on. Predsednik je zamolio građane da razumeju rigorozne mere.

"Vojska Srbije će preuzeti sve granične prelaze i migrantske centre i bolnice, i mora da bude naoružana jer mora da zaštiti lekare", pojasnio je Vučić.

Kazne će biti oštre za sve koji krše mere.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs