Vanredno stanje

Yuta: Uplaćena putovanja se otkazuju do 15. maja, ali nema povraćaja novca

Turisti koji su uplatili putovanja mogu da zamene svoje aranžmane - za drugi datum ili druge destinacije

Vesti
Autor:
Yuta: Uplaćena putovanja se otkazuju do 15. maja, ali nema povraćaja novca
Foto: Shutterstock

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije YUTA odlučila je da do 15. maja otkaže sve turističke aranžmane za inostranstvo, zbog vanredne situacije u zemlji, ali i otežanih uslova putovanja u čitavom svetu, izazvanih epidemijom korona virusa.

"Radi se o oko 100.010 aranžmana, koje su građani Srbije uplatili za putovanja uglavnom na sever Italije i u gradove Evrope, ali i u zemlje poput Maroka i nekih drugih dalekih destinacija", kazao je Direktor YUTA Aleksandar Seničić.

On je objasnio da građani mogu da se obrate turističkim agencijama kod kojih su uplatili aranžmane, kako bi se dogovorili o načinu kompenzacije.

"Predlog je da građani za uplaćeni iznos dobiju neki drugi aranžman ili da isti aranžman realizuju u nekom drugom terminu", kazao je Seničić, navodeći da novac nije moguće vratiti, jer su njime unapred plaćeni i prevoz i smeštaj.

Prema njegovim rečima, turističke agencije zbog čitave situacije sa epidemijom imaju probleme sa likvidnošću. Kako je naveo, zbog toga je o svemu obavešteno i Ministarsvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Seničić je kazao i da u asocijaciji YUTA od resornog ministarstva očekuje dodatne razgovore, kako bi se našlo rešenje za pomoć turističkim agencijama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs