Virus

Srbija: Otkriven prvi slučaj korona virusa!

Muškarac je iz Subotice, a nedavno je boravio u Budimpešti

Vesti
Autor:
Srbija: Otkriven prvi slučaj korona virusa!
Foto: Shutterstock

Muškarac iz Subotice (43) prva je obolela osoba u Srbiji od korona virusa, rekao je ministar zdravlja, Zlatibor Lončar na vanrednoj konferenciji za medije.

Kako se saznaje, muškarac zaražen korona virusom došao je nedavno iz Mađarske. Muškarac ima temperaturu 37, 4 i oseća se dobro.

On se javio sa simptomima koji nalikuju oboljenju koje izaziva Kovid-19, uzeti su uzorci i njihova obrada u laboratoriji Instituta "Torlak" pokazala je da je pacijent pozitivan na korona virus, javljaju Novosti.

Reč je o muškarcu iz Subotice koji je u više navrata boravio kod sestre u Budimpešti, koja je imala simptome koronavirusa posle čega je i on osetio iste simptome. On se, rekao je ministar, odmah odgovorno javio posle čega je testiran i zbrinut posle pozitivnog rezultata.

Svoju decu je sklonio kod babe i dede, ostao je samo sa suprugom u stanu s kojom je takođe imao ograničen kontakt, koja mu je samo donosila hranu bez kontakta. Srećom, ovaj muškarac se srećom stavio u samoizolaciju.

Lončar kaže da je zaraženi muškarac u više navrata boravio u Budimpešti i da je imao sve znake koji su slični korona virusu odnosno virusnu upalu pluća. Ministar je dodao i da se muškarac dobro oseća i da nema nikakve tegobe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs