Čuvajmo i lepotu i zdravlje okoline

Prolećno čišćenje u Beogradu: Narednog vikenda besplatno odnošenje kabastog otpada

Apelujemo na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje, poručili su iz Gradske čistoće

Vesti 05.03.2020. - 16:07h Autor: Tanjug
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Javno-komunalno preduzeće "Gradska čistoća" najavilo je da će narednog vikenda besplatno odnositi kabasti otpad sa beogradskih ulica.

 

Iz tog preduzeća su pozvali građane da otpad ostave pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta odakle će ih ekipe JKP "Gradska čistoća" odnositi u subotu, 7. i u nedelju, 8. marta.

 

"Sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada o tome mogu obavestiti službu Pozivni centar koji je dežuran svakog prvog vikenda u mesecu od 7 do 14 časova, besplatnim pozivom na broj telefona 0800-000807", stoji u saopštenju.


Dodaje se da je odnošenje kabastog otpada besplatno samo za građane Beograda, a da pravni subjekti i preduzetnici plaćaju tu uslugu po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati.

 

"Apelujemo na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje", stoji u saopštenju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...