Zvanični izveštaj

Potvrđeno: Filipa Sejmora Hofmana ubila droga

Njujorški zvaničnici saopštili su da je uzrok smrti slavnog glumca akutno trovanje drogom uključujući heroin, kokain, benzodiazepame i amfetamin
Vesti
18:10h Autor:
Foto: AP

Glumac Filip Sejmor Hofman, koji je 2. februara pronađen mrtav u svom domu u Njujorku sa iglom u ruci, preminuo je od slučajnog predoziranja, saopštio je glavni patolog grada Njujorka.

Uzrok smrti je, prenose agencije, akutno trovanje drogom uključujući heroin, kokain, benzodiazepame i amfetamine, rekla je portparolka Kancelarije glavnog patologa Džuli Bolser. Drugi detalji obdukcije nisu obelodanjeni.

Zvaničnici su i sumnjali na predoziranje kada je Hofman (46) pronađen. Jučerašnji izveštaj sa autopsije stavlja ovog glumca, koga su smatrali jednim od najboljih u generaciji, na sve dužu listu poznatih koji su podlegli narkoticima.

Zvezda serije "Glee" Kori Montejt (31) preminuo je u Vankuveru od slučajnog predoziranja kokainom i alkoholom u oktobru. Droga je bila uzrok smrti i australijskog glumca Hita Ledžera 2008. i pevačice i glumice Vitni Hjuston 2012.

Hofmanova smrt poklopila se sa sve većom potrošnjom heroina u SAD za šta američki zvaničnici tvrde da u poslednjih pet godina dobija razmere epidemije. Hofman, dobitnik Oskara za glavnu ulogu u filmu "Kapoti" iz 2005. ostaće zapamćen po svojim raznolikim i fantastičnim rolama kako na filmu tako i u pozorištu.

Svoj talenat pokazao je u predstavi "Smrt trgovačkog putnika" za koju je bio nominovan za Tonija i kompleksnim likovima u filmovima "Sreća" i "Pre nego što đavo sazna da si mrtav". Od filmskih uloga, među najpoznatijim su role u filmovima "Master", "Sumnja", "Rat Čarlija Vilsona" - gde je bio nominovan za Oskara za sporednu ulogu, i blokbasteru "Igre gladi".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...