Roditelji ponosni

Beba Aleksej iz Vranja oborio rekord: Rođen sa 5.290 grama!

Babica joj je rekla da je rodila pravog džina

Vesti
Autor:
Beba Aleksej iz Vranja oborio rekord: Rođen sa 5.290 grama!
Ilustracija, Foto: Shuterstock

Kada je otišla na poslednji pregled ultrazvukom pre porođaja, mladoj Kristini Tasić Stojanović rekli su da je beba krupna i da ima oko 4 kilograma. Nije je to iznenadilo jer joj je i prvi sin bio grupna beba.

Međutim kada se 29. januara porodila i kada joj je babica saopštila da njena beba ima 5 kilograma i 290 grama bila je u blagom šoku.

"Pokušala sam da je ispravim, rekla sam joj da greši da beba ima verovatno 4 kilograma i 290 grama, ali me je ona ispravila i rekla da da sam rodila pravog džina", priča sa osmehom ova mlada žena koja sa suprugom Daliborom živi u Davidovcu nadomak Vranja.

Mala senka na najsrećniji trenutak u jednoj porodici pala je već sutradan kada su majci rekli da beba nije dobrog zdravlja, da ima problema sa šećerom i da se mora transportovati za Niš, ali na sreću sve je to brzo sanirano i mali džin Aleksej je sada u svojoj kući sa jednoipogodišnjim bratom Andrejom.

"Nije mi bilo sve jedno. Svakoj majci je važno da joj je dete zdravo. Provela je beba šest dana na intezivnoj nezi Neonatologije u Nišu i sada je on dobro i svi smo presrećni jer smo zajedno", kaže mama Kristina za Novosti.

Kristina i Dalibor kažu da su srećni što je njihov mali džin dobro i zahvaljuju se doktoru Goranu Petroviću i kompletnom osoblju na vranjskoj Ginekologiji.

"I da se zna, moj sin je veći i od leskovačke bebe džina", šali se srećni otac aludirajući na natpise u štampi o najkrupniijoj bebi na jugu Srbije, koja je rođena u Leskovcu. "E, sad je moj Aleksej najveći!", rekao je za infovranjske.rs.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs