loša vest iz ljiga

Zabeležen prvi smrtni slučaj od posledica gripa u Kolubarskom okrugu!

Obolelo je 129 osoba, a najviše ih je uzrasta od pet do 14 g odina

Vesti 05.02.2020. - 21:23h Autor: Stil/Kurir
Foto: Shutterstock

Na području Kolubarskog okruga prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje od gripa je obolelo 129 osoba, a zabeležen je prvi smrtni slučaj od posledica gripa u ovoj godini.

 

U pitanju je starija osoba sa području Ljiga, koja je imala i druge zdravstvene probleme, a koja je preminula juče u valjevskoj bolnici. To je potvrdila epidemilog Biljana Rajković.

 

Ona kaže da je broj obolelih od gripa u Kolubarskom okrugu neznatno veći u odnosu na isti period prošle godine, dok se broj obolelih iz sedmice u sedmice, kako se rade analize, sada jedino povećao u Valjevu, gde su od gripa obolele 53 osobe.

 

" U opštinama Kolubarskog okruga smanjen je broj obolelih od gripa u odnosu na pretprošlu sedmicu, a samo je neznatno povećan broj obolelih u Valjevu. U opštinama Kolubarskog okruga od gripa je obolelo 76 osoba. U Mionici su registrovana 34 slučaja, u Osečini 21, Ljigu 19, Ubu dva, a u Lajkovcu do sada nije zabeležen ni jedan slučaj gripa", kaže Biljana Rajković.

 

Podaci Zavoda za javno zdravlje pokazuju da je najviše obolelih od gripa u uzrastu od pet do 14 godina, tako da se zbog zimskog raspusta očekuje manji broj obolelih kod dece predškolskog i školskog uzrasta.

 

Srbija: Gradski zavod za javno zdravlje prijavio epidemiju gripa

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...