velikodušno

Devojčica oslobođena od otmičara je heroj grada: Doktor gradsku nagradu dao Moniki Karimanović!

Direktoru Klinike za kardiovaskularne bolesti Tomislavu Kostiću uručeno priznanje za uspehe u radu

Vesti 14.01.2020. - 10:37h Autor: Stil / Republika
Foto: FejsbukPrintscreen/Aleksandra Caka

Priznanja, diplome i statuete, kao i novčane nagrada iz fonda od ukupno 500.000 dinara, uručene su dobitnicima na svečanoj sednici Skupštine Grada Niša povodom gradskog praznika u spomen na 11. januar 1878. godine, kada je Niš oslobođen otomanske vlasti.

 

Komisija za nagrade je direktoru Klinike za kardiovaskularne bolesti Tomislavu Kostiću dodelila priznanje za uspehe u radu od 2006. godine, kada je tamo stalno zaposlen, za ugradnju više od 3.500 pejsmejkera i za više od 2.000 dijagnostičkih i interventnih invazivnih procedura.

 

Kostić je rekao da će svoj deo novčane nagrade uplatiti za lečenje "pravog heroja ovog grada" - dvanaestogodišnje devojčice, nedavno oslobođene od otmičara.

 

On je rekao da je gradsku nagradu zasluženo mogao dobiti bilo ko od lekara Klinike za kardiovaskularne bolesti, s obzirom na to "šta su sve uradili do sada i u kakvim su uslovima to uradili".

 

Kostić je podsetio da je na Klinici za kardiologiju prošle godine pregledano i lečeno 33.000 pacijenata, obavljeno 14.000 ultrazvučnih pregleda, 2.500 koronografskih intervencija, 1.500 ugradnji stenta i 500 ugradnji pejsmejkera.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...