Zasadi drvo i ImpactEco u Karavanu ekoloških promena u školama: Stvaramo zdraviju životnu sredinu

Udruženje ImpactEco već godinu dana pozitivno utiče na lokalnu zajednicu kroz ekološke edukacije, konferencije i akcije

Vesti
Autor:
Zasadi drvo i ImpactEco u Karavanu ekoloških promena u školama: Stvaramo zdraviju životnu sredinu
Foto: Miloš Stokić

ImpactEco je ekološko udruženje koje se bavi održivim razvojem i zaštitom životne sredine i podstiče svest o značaju ekoloških aktivnosti među građanima. Osnivač udruženja je Vučeta Obradović, mladi čovek koji je počeo da se bavi pozitivnim uticajem u svom okruženju kroz studentsku organizaciju koja razvija liderske veštine kod mladih. Organizovao je niz nacionalnih konferencija i događaja, da bi 2015. godine postao predsednik lokalne kancelarije AIESEC-a.

Dugogodišnje iskustvo u menadžmentu i vođenju projekata, uz sposobnost efikasnog prepoznavanja kako globalnih, tako i lokalnih problema, podstaklo ga je da u septembru 2018. godine i sam preuzme inicijativu i osnuje udruženje ImpactEco. Sa svojim timom svakodnevno radi na rešavanju ekoloških problema u našem okruženju, pri čemu zajedničkim i posvećenim radom podižu svest o značaju ekologije, održivog razvoja i zaštite životne sredine. ImpactEco tim čine ambiciozni i mladi entuzijasti koji konstantno utiču na lokalnu zajednicu kroz edukacije, konferencije i društveno korisne aktivnosti.

foto: Miloš Stokić

Tokom godinu dana rada ImpactEco je pokrenuo šest projekata, u nameri da doprinese difuziji ekoloških znanja i stvaranju zdravije životne sredine.

Udruženje je svoj aktivni rad započelo organizovanjem projekta Cool Kids for Eco Beats, koji je usmeren na edukaciju učenika osnovnih i srednjih škola radi njihovog boljeg razumevanja značaja ekologije. Do sada je kroz interaktivne i kreativne radionice prošlo 1.000 učenika u pet beogradskih škola, a projekat će ponovo biti realizovan u oktobru i novembru u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu, Vršcu i Pančevu.

Pogledajte deo atmosfere edukativne radionice u Osnovnoj školi “Svetozar Marković”, na Vračaru sa temom zagađenje životne sredine i fokusom na sadnji drveća i seči šuma u sklopu kampanje ZASADI DRVO.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs