Ana Brnabić najavila

Od 1. novembra povećanje plata u javnom sektoru: Najveće povišice za medicinske i prosvetne radnike

9 odsto povećanja imaće zaposleni u prosveti, sudije i tužioci, zaposleni u ustanovama socijalne zaštite i pripadnici službi bezbednosti

Vesti
Autor:
Od 1. novembra povećanje plata u javnom sektoru: Najveće povišice za medicinske i prosvetne radnike
Foto: Shutterstock

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić najavila je povećanje plata od 1.novembra u rasponu od 8 do 15 odsto, a najveće povećanje biće u zdravstvu!

Medicinskim sestrama plate će biti veće za 15, a lekarima za 10 odsto, kazala je premijerka Srbije na konferenciji za medije.

9 odsto povećanja imaće zaposleni u prosveti, sudije i tužioci, zaposleni u ustanovama socijalne zaštite i pripadnici službi bezbednosti, zaposleni u državnoj upravi dobiće povećanje 8 odsto.

"Ponosna sam što danas mogu da kažem da smo na sednici vlade usvojili predlog pozitivnog rebalansa budžeta, i to ćemo proslediti večeras na odlučivanje Skupštini. Rebalans u prošlosti uvek je bio u negativnom kontekstu.

Ovo je prvi pozitivni rebalans u istoriji Srbije i to znači da ga imamo, ne zato što smo povećali rashode, već zato što smo povećali prihode, koji su veći od očekivanih. Tako da želimo da vratimo nešto građanima Srbije. I da za bolji život građana, uložimo sredstva za infrastrukturu", rekla je Ana Brnabić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs