Lepa vest

Otvara se Centar tradicionalne kineske medicine u Srbiji: Do kraja godine na VMA

U Centru će raditi domaći stručnjaci koji su se godinama usavršavali u Kini

Vesti 12.09.2019. - 13:13h Autor: Tanjug
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Do kraja godine na VMA bi trebalo da bude otvoren Centar za tradicionalnu kinesku medicinu za koji će kineska strana donirati opremu, a VMA opremiti prostor, rekao je danas načelnik VMA Miroslav Vukosavljević.

 

On je, povodom posete delegacije zdravstva kineske vojske, istakao da će u "kineskom centru" na VMA raditi naši stručnjaci koji su proteklih godina bili na usavršavanjima iz kineske tradicionalne medicine, kao i da će stalno biti prisutni i kineski profesori.

 

Preraspodelom prostora oslobođen je i prostor na VMA za novu multifunkcionalu operacionu salu, rekao je on i dodao će ona ipak biti primarno očna, što je "dobra vest za građane Sbije, jer će biti smanjene liste čekanja za operaciju katarakte".

 

"Završeni su i tenderi za nabavku opreme i izvođenje radova za renoviranje hirurške intenzivne nege i, ako bude sve u redu, u narednih mesec dana počinjemo to da radimo", rekao je Vukosavljević i dodao da bez dobre hirurške intenzivne nege nema ni jake hirurgije.

 

Na VMA su završili i projektno tehničku dokumentaciju za proširenje hitne medicinske službe u koju decenijama nije ništa ulagano, rekao je on i dodao da se čeka obezbeđenje novca pa da do proširenja dođe tokom naredne godine.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs