umro glumac

Odlazak prvog Džejms Bonda: Preminuo Dejvid Hedison u 92. godini!

Od velikog glumca oprostile se ćerke rečima koje kidaju dušu

Vesti
19:46h Autor:
Odlazak prvog Džejms Bonda: Preminuo Dejvid Hedison u 92. godini!
Foto: Profimedia

Američki glumac Dejvid Hedison, najpoznatiji po ulogama u dva filma o Džejms Bondu preminuo je u 92. godini u Los Anđelesu, preneli su svetski mediji.

Dejvid je preminuo dok su pored njega bile ćerke Aleksandra i Serena, potvrdio je predstavnik za medije porodice Hedison.

Na zvaničnom Tviter nalogu "Džejms Bond" sa tugom je saopšteno da je glumac umro, uz njegovu fotografiju iz vremena dok je igrao CIA agenta Feliza.

"Mnogo nam je žao što čujemo da je Dejvid Hedison preminuo. Naše misli su uz njegovu porodicu i prijetelje", stoji uz napomenu koje uloge je igrao u 007 ostvarenjima.

Džejms Bond je uklet: Još jedna u nizu tragedija na snimanju novog filma! (FOTO)

Od Dejvida su se oprostile i njegove ćerke.

"Čak i u našoj najdubljoj tugi, teši nas sećanje na našeg predivnog oca", saopštile su njegove ćerke. "Sve nas je nežno voleo i izražavao je to svakog dana. Bio je obožavan od strane toliko ljudi, svih koji su bili dotaknuti njegovim toplim i velikodušnim srcem. Naš tata unosio je radost i humor gde god da bi se pojavio, a sve je radio sa sjajnim stilom", napisale su one.

Glumac se pojavio kao agent 007 davne 1973. godine u prvom filmu o Bondu reditelja Rodžera Mura pod nazivom "Live and Let Die".

16 godina kasnije igrao je u još jednom nastavku o Bondu naslova "Licence to Kill".

Snima se Džejms Bond 25: Tajni agent 007 je žena? (FOTO)

(Stil.Kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs