Dopunite kućni budžet

Leto donosi više novca: Ovo su najplaćeniji sezonski poslovi u Srbiji

Na nekim poslovima dnevno se može zaraditi i 2.500 ili 3.000 dinara dnevno

Vesti
Autor:
Leto donosi više novca: Ovo su najplaćeniji sezonski poslovi u Srbiji
Foto: Shutterstock

Sezonski poslovi mogu da donesu i do 50.000 dinara zarade mesečno za petodnevnu radnu nedelju, a dnevnice su uglavnom od 1.500 do 2.000 dinara. Doduše, na pojedinim poslovima dnevno se može zaraditi i 2.500 ili 3.000 dinara.

Naknada za fizičke poslove je povećana, tako da ona ovde godine iznosi 180 dinara po satu u odnosu na april, kada se sat plaćao 155 dinara. Razumljivo, kada pomislimo na sezonce, obično termin vezujemo za radno sposobnu mladu snagu, ali i honorarni poslovi ostaju bez radnika pa se i u Srbiji, pomoć traži od penzionera.

Najčešće, sezonci se zapošljavaju u poljoprivredi, a najtraženiji su operateri u kol-centrima, promoterke i radnici u magacinu ili "fizikalisanje".

Evo koje još poslove možete da radite tokom leta, i da dopunite svoj budžet:

- dadilja, kućni negovatelj - sladodledžija, prodavac kokica - radnik na roštilju - spasilac na bazenu/jezeru - čamdžija - radnik obezbeđenja, kontrolor, noćni čuvar - mađioničar - disk džokej - igrač u noćnom klubu - žongler, klovn,imitator - prodavac, pekar - radnik na pakovanju i deklarisanju robe - deljenje flajera - administracija - posao u butiku - promocija, hosting - održavanje rashladnih uređaja - radnik u auto-perionici

Tradiocionalno, najpotrebnije je osoblje za rad u kafićima, konobari i šankeri. Za te poslove se uglavnom javljaju mladi između 16 i 24 godine, a u ovim mesecima je povećan broj srednjoškolaca, koji žele da zarade za džeparac.

Osim dnevnice, na mnogim sezonskim poslovima moguće je ostvariti i brojne popuste na kurseve stranih jezika, teretane, zabavne manifestacije, prevoz i drugo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs