Zakon je juče stupio na snagu

Srbija dobila Komunalnu miliciju: Ovo će biti njihov zadatak

Crvenu boju su izglasali građani i to će biti boja komunalne službe

Vesti 17.07.2019. - 12:03h Autor: Tanjug / Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, načelnica Gradske uprave Grada Beograda Sandra Pantelić i v.d. gradskog sekretara za poslove komunalne policije Ivan Divac predstavili su danas ispred Starog dvora 40 novih vozila za Komunalnu miliciju, a zatim su obišli rukovodstvo i zaposlene ovog sekretarijata.

 

Vesić je istakao da je juče stupio na snagu zakon Vlade Republike Srbije o Komunalnoj miliciji, a da je Grad Beorad svojoj Komunalnoj miliciji danas predao na upotrebu 40 novih automobila.

 

"Do danas, Komunalna milicija u našem gradu imala je svega devet vozila i sa novim vozilima vidi se koliki je napredak u razvijanju Komunalne milicije. Milicija će biti mobilnija, vodiće računa o komunalnom redu i brinuti o svemu što je u interesu građana", naglasio je zamenik gradonačelnika.

 

On je rekao da je za naš grad Komunalna milicija veoma važna i da mu je drago da je Vlada Republike Srbije usvojila predlog Grada Beograda o ustanovljenju milicije, kako bi se stvorili uslovi da se bolje i više brine o komunalnom redu.

 

"Od stupanja na snagu, ona će moći da se efikasnije bori protiv onih koji stvaraju buku, bahato se parkiraju, ne vode računa o pari i mirisima iz ugostiteljskih objekata ili onih koji na bilo koji način krše komunalni red i stvaraju dodatne probleme u gradu", objasnio je Vesić i dodao da će se Komunalna milicija uspešnije i aktivnije boriti i protiv bespravne gradnje, te da će ući u borbu protiv svih onih koji krše zakon.

Prema njegovim rečima, milicija je pomoć policiji i biće prepoznatljiva po svojim uniformama koje će uskoro dobiti, kao i po automobilima koji su drugačijeg dizajna od dosadašnjih.

 

"Crvenu boju su izglasali građani i to će biti boja komunalne službe, tako da će i svi automobili milicije izgledati kao ova vozila danas. Ulagaćemo u miliciju, rebalansom budžeta izdvojili smo novac za ulaganje u softver koji će omogućiti milicionerima tablet računare sa svim šablonima za prekršaje. Takođe, u narednom periodu ćemo uložiti i u vozila koja će snimati prekšaje u saobraćaju". najavio je zamenik gradonačelnika.

 

Govoreći o trenutnom broju komunalnih milicajaca, kojih je u glavnom gradu nešto manje od 300, Vesić je najavio da će uskoro biti primljeno još 60 novih, a da će se tokom naredne godine u ovu službu primiti još 300 novih milicionera.

 

"Komunalna milicija bi trebalo da pokrije čitavu teritoriju grada, a sadašnji broj to ne može da postigne, tako da u pojedinim prigradskim opštinama građani nikad nisu videli komunalnog milicajca, kao što je to slučaju u Sopotu, Grockoj ili Obrenovcu", rekao je Vesić.

 

Divac je rekao da je ovo prvi korak ka njenoj modernizaciji i unapređenju nakon donošenja Zakona o Komunalnoj miliciji.

 

"Imamo veliku obavezu da pokažemo da je Komunalna milicija stvorena u interesu građana, sa ciljem da im pomogne da svoje svakodnevne obaveze obavljaju lakše i urednije. Sprečavaćemo nepropisno parkiranja, buku, isparavanja i uvoditi komunalni red", rekao je Divac i zahvalio Gradu Beogradu što je prepoznao značaj Komunalne milicije za uređenje grada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...