Nema odmora

Njeno zanimanje je Majka: Radno vreme 14 sati dnevno!

Neke ne odvoje ni sat vremena za sebe, a u slobodno vreme gledaju dečije emisije na TV i prelistavaju slikovnice

Vesti
11:57h Autor:
Njeno zanimanje je Majka: Radno vreme 14 sati dnevno!
Foto: Shutterstock

Čak 40 odsto majki vrlo često ima osećaj da im dani prolaze u neprekidnom obavljanju najrazličitijih zadataka i da njihovoj listi obaveza nema kraja.

Istraživanje u Americi, u kome je učestvovalo 2.000 žena koje imaju decu između 5 i 12 godina, pokazalo je da su majke svakodnevno angažovane čak 14 sati, dakle, gotovo dvaput duže od standardnog radnog vremena.

Materinstvo je najlepša i najzahtevnija obaveza, ali retko se zapitamo koliko traje radni dan jedne majke. Istraživanje u Americi, u kome je učestvovalo 2.000 žena koje imaju decu između 5 i 12 godina, pokazalo je da su majke svakodnevno angažovane čak 14 sati.

Dakle, njihov radni dan traje gotovo dvaput duže od standardnog osmočasovnog radnog vremena. One nedeljno aktivno rade 98 sati, radni dan im počinje najkasnije u 6.30, i u kontinuitetu traje do 20.30, a često i duže.

Žene koje su učestvovale u ovom istraživanju rekle su da su srećne ukoliko tokom dana uspeju da odvoje za sebe bar sat vremena. Čak 40 odsto majki vrlo često ima osećaj da im dani prolaze u neprekidnom obavljanju najrazličitijih zadataka i da njihovoj listi obaveza nema kraja.

Svakodnevne obaveze olakašava im ispijanje kafe, igranje sa decom, gledanje TV emisija za najmlađe i “Jutjub”. Istraživanje je pokazalo da majke mogu da se poistovete sa spasiocima, jer je, pored redovnih obaveza, na njihovim plećima cela porodica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs