ODUŠEVIĆETE SE

Neobična kombinacija koja će vas zaviditi: Napravite mus od bele čokolade sa maslinovim uljem! (RECEPT)

Oživite i vi gastronomsku čaroliju u svojoj kuhinji

Recepti 15.01.2019. - 18:26h Autor: Stil/Finirecepti.Net.hr
Foto: Shutterstock

Nemojte se uplašiti pomalo neobične kombinacije bele čokolade i maslinovog ulja – to je najnoviji kulinarski trend pred kojim su se poklonili i najveći gastro-gurui svetske scene.

 

 Sastojci:

 

 

  • 200 grama bele čokolade
  • maslinovo ulje
  • slatka pavlaka -50 ml ekstra devičanskog (blagog) 
  • slatka pavlaka- 100 ml za šlag životinjskog porekla
  • šećer u prahu
  •  1 kašika kakaa u prahu
  • menta za dekoraciju
  • so

 

Mus od bele čokolade: Desert koji će osvojiti srca vaših ukućana! (RECEPT)

foto: Shutterstock


Priprema:

 

 

  • U posudu iznad pare narendajte belu čokoladu, te stalno mešajući kutlačom pričekamo da se otopi.
  • Ugasite vatru, sipajte rakiju i maslinovo ulje, dodajte so i sve zajedno izmešajte da se dobije jednolična smesu, te stavite sa strane.
  • U drugu posudu sipajte obe slatke pavlake i ručnim mikserom umutite kao šlag.
  • Zatim lopaticom uzmite 1/3 šlaga i dobro ga umešajte u posudu s čokoladnom smesom.
  • Potom uzmite još jednu trećinu šlaga, ali njega sada nežno pomešajte u čokoladnu smesu.
  • Isto ponovite s preostalim šlagom kako biste dobili krem.
  • Krem ostavite u posudi u kojoj ste je pripremali, te je poklopite i stavite u frižider da odstoji nekoliko sati.
  • Pre posluživanja u posudu sipajte maslinovo ulje, dodajte kakao i šećer u prahu, te dobro izmešajte sastojke.
  • Na sredinu tanjira poređajte po jednu kuglicu kolača, okolo pospite mešavinom maslinovog ulja i šećera u prahu, zatim kuglicu musa posipajte kakaom u prahu, sve zajedno ukrasite listićem mente i poslužite.

 

Gotov za samo 25 minuta: Napravite čokoladni kolač bez jaja, sladak je kao med! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...