Oduševiće vas

Bečka torta Lind: Nikad lakši i ukusniji desert za prazničnu trpezu! (RECEPT)

Kombinacija keksa i savršenog čokoladnog krema je užitak za sva čula

Recepti 03.01.2019. - 14:03h Autor: bonapeti.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci: 

 

Za koru: 400 g keksa sa kakaom, 30 ml espreso kafe, 100 g maslaca

 

Za krem: 400 g tamne čokolade, 450 ml slatke pavlake, 2 kašike kakaa, 50 - 100 g šećera, 10 g želatina, 100 ml vode

 

Za glazuru: 100 g crne čokolade, 50 ml slatke pavlake, 50 g šećera

Priprema:

 

Izmrvite keks i pomešajte ga sa espresom i istopljenim maslacem. Mešajte dok se ne dobijete smesu koja može da se oblikuje, ako maslaca nema dovoljno može da se doda malo vode.

Smesu stavite u kalup za tortu i izravnajte je.

Želatin stavite na paru na oko 10 minuta da se zgusne, i posle ga dodajte u rastopljenu čokoladu.

Umutite slatku pavlaku sa šećerom u gust krem i dodajte joj čokoladnu smesu i pažljivo mešajte.

Dobijenu smesu izlijte preko osnove od keksa i poravnajte je.

Pripremite i glazuru, tako što rastopite čokoladu sa slatkom pavlakom i šećerom i ostavite da se ohladi.

Posle sipajte glazuru u kalup, a možeze i  da dekorišete tortu i nečim dodatnim po želji.

Torta se stavlja u frižider na jednu noć da se stegne.

Prijatno!

 

Bečke orah kocke: Kolač za svaku priliku! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...