Morate da probate

Bugarska musaka: Tradicionalni recept koji obožavamo, uz sjajan dodatak!

Povrće koje se dodaje u bugarskoj verziji musake dodatno će obogatiti ukus omiljenog jela

Recepti 22.08.2018. - 16:17h Autor: bonapeti.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci: 1 kg krompira, 500-700 g svinjskog mlevenog mesa, 3 kašike ulja, 1 crvena paprika, 1 šargarepa, 1 glavica luka, 2 kašičice mlevene paprike, 4 jaja, 4 kašike kiselog mleka, so i biber po ukusu.

Priprema: Prodinstajte na ulju sitno seckanu šargarepu, papriku i luk. Dodajte meso, utrljajte ga viljuškom da bude u mrvicama. Dodajte oljušteni i na kockice nasečeni krompir, mlevenu papriku i so.

 

Stavite sve u tepsiju sa jednom šoljom vode. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta.

 

Prelijte sve umućenim jajima sa kiselim mlekom, koje ste začinili sa malo soli i bibera i zapecite još 10 minuta na 200 stepeni, pa na vrelu musaku pospite malo seckane, propržene slanine.

 

Prijatno!

 

Najjednostavniji zdravi doručak: Brza pita od jaja i povrća! (RECEPT)

 

Salata od zaboravljene letnje namirnice: Jednostavan i ukusan recept čini čuda za liniju!

 

Rodopske katme: Specijalne palačinke koje ćete uvek iznova praviti! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...