Ukus koji očarava

Balkanska janija: Zaboravljeno jelo na kašiku sa sočnim svinjskim mesom! (RECEPT)

Super obrok za celu porodicu

Recepti 17.08.2018. - 12:31h Autor: bonapeti.rs
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1kg svinjskog mesa
  • 1 šolja ulja
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 10 zrna bibera
  • 2 lovorova lista
  • 1 ljuta paprika
  • 1 kašičica soli

Isecite meso na krupnije komade, ugrejte ulje i pržite dok ne ispari sok iz mesa. Izvadite meso i u istoj masti pržite 2 glavice sitno iseckanog luka, dodajte paradajz pire, pomešan sa malo vode i mlevenu papriku, pa promešajte.

 

Dodajte prženo meso i sipajte toplu vodu, posolite i dodajte zrna bibera i lovorove listove, pa kuvajte na tihoj vatri dok meso ne omekša i dodajte preostali luk, isečen na polumesece.

 

Kad luk omekša, dodajte i ljutu papriku. Pre nego što skinete jelo sa vatre, dodajte malo prepečenog brašna, pomešanog sa vodom, promešajte i kad se zgusne i provri, skinite gotovo jelo.

 

Servirajte toplo.

 

Preporučujemo za vas:

 

Kako se pravi zaprška: Mnoge domaćice ne znaju pravu caku!

 

Otopite čokoladu kao profesionalac: 3 najvažnija saveta za savršenu glazuru, bez ijedne grudvice!

 

Brokoli sa sirom koji se sprema za 10 minuta: Obožavaćete ovaj obrok! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...