Probajte

Pastirska pogača: Preukusan hleb po starom receptu! (RECEPT)

Kad je jednom napravite, pravićete je svaki put!

Recepti 06.06.2018. - 11:36h Autor: recepti.com / Dijana Popović
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

15 kašika brašna

1 šolja kiselog mleka

1/2 šolje ulja

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica soli

1 jaje

 

Priprema:

 

U činiju staviti brašno, so, sodu bikarbonu, dodati ulje, jaje i kiselo mleko. Umesiti fino glatko testo da se ne lepi za ruke. Na pek papiru rastanji pogaču. 2 kašike hladne vode pomešati sa 2 kašike mleka i premazati celu pogaču. Tupom stranom noža utisnuti kockice u pogaču. Na svaku kockicu staviti malo soli.

 

Peći u rerni 30 minuta na 180 stepeni.

 

 

Savet:

 

Mere za pogaču su šolje od 200ml. Savet drugarski praviti duplu meru odmah, preukusna stari bakin recept.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.