Probajte

Pastirska pogača: Preukusan hleb po starom receptu! (RECEPT)

Kad je jednom napravite, pravićete je svaki put!

Recepti
13:50h Autor:
Pastirska pogača: Preukusan hleb po starom receptu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

15 kašika brašna

1 šolja kiselog mleka

1/2 šolje ulja

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica soli

1 jaje

Priprema:

U činiju staviti brašno, so, sodu bikarbonu, dodati ulje, jaje i kiselo mleko. Umesiti fino glatko testo da se ne lepi za ruke. Na pek papiru rastanji pogaču. 2 kašike hladne vode pomešati sa 2 kašike mleka i premazati celu pogaču. Tupom stranom noža utisnuti kockice u pogaču. Na svaku kockicu staviti malo soli.

Peći u rerni 30 minuta na 180 stepeni.

Savet:

Mere za pogaču su šolje od 200ml. Savet drugarski praviti duplu meru odmah, preukusna stari bakin recept.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs