Sveža i kremasta

Gibanica od starog hleba: Sirotinjsko jelo tako bogatog ukusa! (RECEPT)

Kad vam ostane hleba od juče, ne bacajte ga, već isprobajte ovo štedljivo, ali fantastično jelo

Recepti
Autor:
Gibanica od starog hleba: Sirotinjsko jelo tako bogatog ukusa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Nešto više od pola sata potrebno je da se napravi ova fantastična gibanica od suvog hleba! Sa malo mašte i malo izdvojenog vremena stari hleb koji bismo inače bacili dobija sasvim novi ukus!

Sastojci: 1 vekna suvog hleba, 500 g sira, 50 g putera, 3 jaja, 300 ml mleka, 150 ml kisele vode, ulje, so, mleveni crni biber.

Priprema: Hleb iseći na parčiće i svakom odseći krajeve, tako da dobijemo oblik kocke. Sitno izrendati sir, pa dodati jaja, puter, kiselu vodu i mešati dok se ne dobije homogena smesa.

Svako parče hleba potopiti u mleko i ređati u nauljeni sud, pa namazati filom. Preko poređati još jedan red hleba potopljenog u mleko. Peći 30 minuta na 225 stepeni.

Gibanicu iseći na parčiće, pa svako parče ukrasiti kašičicom pavlake. Prijatno!

Svega po malo: Savršena musaka od ostataka hrane - niko joj neće odoleti! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs