probajte

KREMPITA TORTA: Mekana kora, slojevi kremastog fila koji se topi u ustima! (RECEPT)

Kraljica poslastičarnica i svih deserta! Ovakvu krempitu još niste probali!

Recepti
Autor:
KREMPITA TORTA: Mekana kora, slojevi kremastog fila koji se topi u ustima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 8 jaja, 16 kašika šećera, 1 šoljica ulja, 1 šoljica vode, 8 kašika brašna, prašak za pecivo, 1 litra mleka, 4 pudinga od vanile, šlag i rendana čokolada za ukrašavanje

Uputstvo: Od ove smese dobiju se 2 kore. Odvojiti žumanca od belanaca, pa žumanca penasto umutiti sa 8 kašika šećera. Dodati tome šoljicu ulja, šoljicu vode, 8 kašika brašna i prašak za pecivo, pa sjediniti i razliti u pleh obložen papirom za pečenje.

Peći 2 puta na 180 stepeni oko 15 minuta.

Fil: Izlupajte preostala belanca u sneg i ostavite na hladnom dok kuvate puding. Sipajte litar mleka u šerpu, dodajte 8 kašika šećera, 4 pudinga od vanile i promešajte žicom da se sve dobro istopi u mleku. Stavite šerpu na šporet i kuvajte sve vreme mešajući da se ne zgrudva. Kad se zgusne smaknuti sa šporeta i dok je još vrelo dodati sneg od belanaca.

Filovanje: Preko prve kore u kalupu sipajte celu smesu fila i prekrijte drugom korom. Ostavite na hladno mesto da se dobro stegne, minimum 2 sata.

Ukrasite šlagom i rendanom čokoladom.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs