Lakše nego što mislite

Starinski recept za štrudlu sa džemom: Ukus koji je nemoguće zaboraviti!

Nema osobe koja se ne seća ukusne bakine štrudle
Recepti 11.02.2017. - 19:15h Autor: recepti.com
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • za testo: 500 g brašna (tip 500)
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 2 jaja
  • 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
  • 1/2 kašičice soli
  • 5 kašičica šećera
  • za nadev: džem po izboru
  • za premazivanje: 1 žumance, nekoliko kapi ulja

Priprema: U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umeseti glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na pobrašnjenoj podlozi.

 

Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

 

Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh. Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

 

Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...