Jednostavni i brzi

Slatke božićne đakonije: Mekani kolačići puni džema, gotovi za čas! (FOTO, RECEPT)

Praznici su idealno vreme za ispobavanje novih recepata
Recepti 24.12.2016. - 17:47h Autor: Stil
Foto: Stil
  • 15 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 125 g putera
  • 125 g šećera
  • 1 jaje
  • 250 g brašna
  • džem od jagoda za spajanje

1. Otopiti puter i pomešati sa šećerom i jajetom, zatim dodati brašno i zamesiti testo.

 

2. Razviti testo oklagijom na papiru za pečenje, prekriti odozgo još jednim listom papira i ostaviti u frižideru na sat vremena.

 

3. Nakon toga, izvaditi iz frižidera i modlicom ili čašom vaditi krugove. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 12 minuta.

 

4. Kad se prohlade, spajati po dva kolačića džemom od jagode. Prijatno!

 

Recept nam je poslala naša čitateljka Milica iz Rima!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...