Mekano testo i slasni fil

Paunovo oko: Brzi slatki rolat za svaku priliku! (RECEPT)

Prvo će vas privući izgled, a onda će vas osvojiti i ukus ove poslastice
Recepti 14.08.2016. - 14:00h
Foto: Profimedia
  • Srednje teško

Sastojci

  • 7 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 3 kašike brašna
  • pola kašičice sode bikarbone
  • Za fil:
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 4 kašike brašna
  • 300 ml mleka
  • 2 rebra čokolade za kuvanje
  • 250 g margarina
  • 1 vanilin šećer
  • Za glazuru:
  • 100 g čokolade
  • 2-3 kašike ulja

1. Rernu zagrejte na 180°C. Odvojite belanca i žumanaca i od belanaca umutite šam.

 

2. Žumanca umutite sa šećerom, dodajte brašno i sodu bikarbonu, pa lagano dodajte i šam u tu smesu. Sve umutite mikserom.

 

3. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite 20 minuta. Još toplu koru zarolajte u vlažnu krpu, odrolajte, skinite krpu i ponovo zarolajte i ostavite da se ohladi.

 

4. Za fil mleko stavite da provri. Brašno, žumanca, šećer i vanilin šećer umutite i skuvajte u provrelom mleku da se zgusne masa. Ohladite i dodajte joj iseckan margarin i sve umutite mikserom.

 

5. Podelite na 2 dela. Jedan deo ostavite žut, a u drugi deo stavite istopljenu čokoladu. Koru odrolajte, namažite tanko žuti fil, pa braon fil i sve čvrsto uvijte u rolat.

 

6. Ohladite rolat i prelijte tamnom, pa prošarajte belom glazurom.

 

Najjeftiniji starinski kolač: Julišku obožavaju deca, ali i odrasli! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...