Recepti sa Stilom

Šašlik

Svinjski vrat isecite na kockice, limun i crni luk na kolutove
Recepti 13.05.2013. - 15:35h
Šašlik, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 8 osoba

Sastojci

  • 500ml Belog vina
  • 3 limuna
  • 2 glavice crnog luka
  • mešavina začina (biber, korijander, svež peršun, mirođija, celer i posebno tkemali - začin od sušenih zelenih šljiva)
  • 2kg svinjskog vrata

Prelijte meso marinadom od belog vina da ogrezne, pa ostavite da prenoći na hladnom mestu. Nanižite na ražnjiće, a između mesa ređajte kolutove luka i limuna iz marinade. Pecite na žaru.

 

Šašlik može da se priprema i od jagnjetine ili piletine.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...