Srpska tradicija

Za Spasovdan na trpezi treba da bude cicvara: Evo kako da je spremite! (RECEPT)

Prema narodnom običaju, na taj dan se klalo jagnje i spremala se cicvara, jednostavno, a jako zdravo i ukusno jelo
Recepti 08.06.2016. - 23:00h Autor: Kurir
Foto: Thinkstock
  • Jednostavno

Sastojci

  • 3 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • 100 gr kukuruznog brašna
  • 2 kašike kajmaka
  • 2 kašike sira
  • 1 čaša pavlake
  • malo soli

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju Vaznesenje Gospodnje, praznik koji je u narodu poznat kao Spasovdan. Prema narodnom običaju, na taj dan se klalo jagnje i spremala se cicvara. A da li znate recept za cicvaru? Ne brinite, jednostavno je, a tako zdravo i ukusno.

 

Postupak: U dublju posudu staviti mleko da se greje. Za to vreme izgnječite sir, dodajte ulje, kajmak i pavlaku pa sve zajedno stavite u posudu sa mlekom. Kada smesa provri, polako, uz stalno mešanje dodajte kukuruzno brašno. Mešajte dok se smesa ne zgusne. Sklonite sa vatre, pa prohlađeno poslužite uz kiselo mleko ili jogurt.

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs