Uživaćete

Recepti za tri neverovatno ukusna jela sa šampinjonima!

Isprobajte ova tri neverovatna recepta i osvojite sve svojim kulinarskim umećima
Recepti
20:52h Autor:
Recepti za tri neverovatno ukusna jela sa šampinjonima!
Foto: Shutterstock

Ako neka namirnica može da promeni toliko uloga u jelima i opet da zavede svojim ukusom, to su onda šampinjoni. Možete ih dodati sosovima, staviti na picu, pripremiti u varivu, sa pirinčem ili mesom.

Međutim, njihov fenomenalan ukus nije jedini razlog zbog kog bi ova namirnica trebalo češće da se nađe na vašoj trepezi. Šampinjoni, ali i druge vrste jestivih pečuraka, su prava riznica lekovitih sastojaka.

Ćuftice od piletine i pečuraka

Sastojci: 300 g pilećeg mesa, 200 g šampinjona, mladi crni luk, hleb, 2 jajeta, so, biber, brašno, prezle.

Priprema: Pileće meso skuvajte, skinite s kostiju i usitnite u blenderu zajedno s lukom. Šampinjone iseckajte što sitnije i propržite, sjedinite s piletinom. Dodajte jedno jaje, malo soli i sredinu hleba umočenu u vodu, a zatim proceđenu. Rukom oblikujte manje ćuftice, uvaljajte u umućeno jaje i brašno (zajednička smesa), zatim u prezle i pržite na dubokom ulju.

Srpski sladokusci oduševljeni: Čokoladna pita sa rakijom! (RECEPT)

Lovačke šnicle u sosu od pečuraka

Sastojci: 250 g šampinjona, glavica crvenog luka,po 1 crvena i ljuta paprika, 4 tanje svinjske šnicle (po 150 g), so, biber, 3 kašičice maslaca, 2 kašike paradajz pirea, 250 ml supe (kocka), kašika brašna, 100 ml slatke pavlake.

Priprema: Očistiti šampinjone i iseći ih na listiće. Iseckati crveni luk. Papriku iseći na prutiće. Šnicle proprati, posoliti i pobiberiti. Zagrejati maslac i pržiti šnicle na umerenoj temperaturi oko 4 minuta, pa izvaditi iz tiganja i ostaviti na toplom. U masnoći od prženja prodinstati luk, dodati pečurke i papriku. Krčkati dok ne ispari sva voda od pečuraka. Umešati paradajz pire, naliti supu i kuvati još 5 minuta. Razmutiti brašno i slatku pavlaku, zatim umešati u sos i prokuvati. Krčkati 3 minuta. Servirati šnicle, pa ih preliti sosom od pečuraka i paprika.

Brzinska salata sa kukuruzom: Predjelo koje ćete obožavati! (RECEPT)

Punjeni šampinjoni

Sastojci: 400 g šampinjoni (sa što većim šeširom), 1 manja tikvica, 1 veći paradajz, 1 žuta paprika, maslinovo ulje, so, 100 g feta sira.

Priprema: Šampinjone oprati osušiti i odvojiti šešire od drške. Šešire poređati na pek papir i kratko ispeći u rerni. Naseckati što sitnije drške od šampinjona, tikvicu, paradajz i papriku. Propržiti kratko sve na malo maslinovog ulja i posoliti. Napuniti šeširiće povrćem i na svaki staviti po malo izmrvljenog feta sira.

Svadbarski kupus: Tradicionalno srpsko jelo koje i stranci obožavaju! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs