Prste da poližeš

Burek sa mesom na starinski način!

Kalorije rastu neverovatnom brzinom, ali šta nas briga kada je ukus tako lep
Recepti 19.08.2015. - 11:38h Autor: Stil
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 260 ml mlake vode
  • 15 gr soli
  • 1 kašika ulja
  • Za fil:
  • 2 - 3 kašike ulja
  • 1 glavica crvenog luka sitno naseckana
  • 500 gr mlevene govedine (junetine)
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice mlevenog bibera
  • 120 ml ulja

Umesite testo od 500g brašna, vode i soli. Mesite ga dok se dobro ne izradi, a zatim ga oblikujte u 8 loptica. Svaka loptica neka teži 100 grama.

 

U posudu sipajte 120 ml ulja i u to uvaljajte loptice i neka stoje u ulju 30 min do 1 sat u frižideru. Ako ih ostavite preko noći još bolje, s tim što pre razvijanja moraju da odstoje 20 minuta na sobnoj temperaturi.

 

Brza pita sa sirom i šunkom

 

Fil pravite tako što na zagrejanom ulju (1 - 2 kašike ) popržiti luk dok postane staklast, te dodajte mleveno meso, promešati, dodati so i mleveni biber, pa dinstati dok meso promeni boju.

 

Ukloniti sa vatre i ohladit.

 

Na pamučnoj krpi ili stolnjaku, sipajte malo brašna i na njega stavite lopticu. Rastanjite je prvo rukama a zatim oklagijom do željene veličine. Što tanje to bolje. Pospite testo sa brašnom da se ne bi lepilo za oklagiju i krpu.

 

Testo filujte sa mesom i urolajte tako što ćete podići jedan kraj stolnjaka. Zatim smotajte u burek.

 

Posni pužići sa pečurkama

 

Tako pripremljene bureke stavljati u dobro nauljenu tepsiju. Svaki burek dodatno nauljite. Staviti u rernu koja je predhodno zagrejana na 190 - 200 stepeni.

 

Burek peći 30 minuta dok porumeni.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...