BRZA POSNA ŠTRUDLA: Bez kvašenja i prethodne pripreme napravite najmekše testo bez mleka i jaja, a tajna je u filu

Oni koji su probali posnu štrudlu kažu da je bolja sto puta od mrsne. Isprobajte pa nam javite

Recepti
Autor:
BRZA POSNA ŠTRUDLA: Bez kvašenja i prethodne pripreme napravite najmekše testo bez mleka i jaja, a tajna je u filu
Kako se pravi posna štrudla?, Foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentine maškovic

U toku je Vaskršnji post, pa oni koji žele da se zaslade mogu da spreme posnu štrudlu:

Sastojci za fil:

  • 300 ml čaja od jagode
  • 400 gr mlevenog maka
  • 150-200 grama šećera
  • 4 kašike džema
  • 100 grama suvog grožđe
  • 150grama mlevenih oraha,
  • po potrebi dodati još 50-100ml. čaja ili otopljeni posni margarin.
  • Masa mora biti glatka a moć upijanja zavisi od maka.

Testo:

  • 500gr. brašna
  • 5 kašika šećera
  • 15gr. kvasaca
  • 1 prašak za pecivo
  • 125gr. posni margarin + 50gr. za premazivanje
  • 200ml. vode do 250ml.
  • Kora od 1 limuna, prsohvat soli.
    psona štrudla
    foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentine maškovic

Priprema: Skuvajte čaj od jagode u 300 ml vode. Izmeđajte mak, šećer, džem, potopljeno suvo grožđe, mlevene orahe, a potom u tu smesu stavite i skuvan čaj. Dodajte rastopljen margarin i sve lepo izmešajte. Dobili ste smesu za premazivanje štrudle.

Pripremite testo do mlake vode, šećera, kvasca, rendane kore od limuna, brašna, praška za pecivo i margarina.

Testo umesite, razvaljajte i filujte. Urolajte i pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko pola sata do 45 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs