Makedonska pogača je svojevrstan specijalitet tog naroda. Ima neodoljiv i miris i ukusu, a idealan je izboz za nedelji doručak sa porodicom. Pritom, za njenu pripremu vam nije potrebno uopšte mnogo vremena, zato je obavezno probajte. Vaši ukućani će vam tražiti parče više-

Sastojci:

  • 150 g starog tvrdog kravljeg ili ovčijeg sira
  • 3 jaja
  • 1 dl kiselog mleka ili jogurta
  • 1 dl ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 15 kašika brašna
  • so po ukusu
img-20190112-114521.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Isitnite sir, dodajte umućena jaja, kisello mleko ili jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Pomešajte sve sastojke, stavite u podmazanu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Toplu proju poslužite sa kiselim mlekom.

Makedonska proja može da vam posluži za bilo koje prilike, jer će gosti biti oduševljeni ukusom!