ZA BOAGTU TRPEZU

SAVRŠENE ZA SLAVSKU TRPEZU, ODLIČNE UZ PEČENJE, KIFLICE I PREDJELO: 3 ukusne i kremaste salate! (RECEPTI)

Svi gosti će vam tražiti recept

Recepti
18:31h Autor:
SAVRŠENE ZA SLAVSKU TRPEZU, ODLIČNE UZ PEČENJE, KIFLICE I PREDJELO: 3 ukusne i kremaste salate! (RECEPTI)
Foto: Shutterstock

Umesto ruske salate koja se gotovo svake godine nađe na slavskoj trpezi, probajte neku od ove 3 i gosti će biti oduševljeni.

MIMOZA SALATA

Sastojci:

  • 200 g rendane šunke
  • 200 g rendanog kaškavalja
  • 3 tvrdo kuvana i rendana jaja
  • 100 g majoneza
  • 3 veća rendana krompira
  • 2 kisele pavlake
  • so

Priprema:

U većoj posodi staviti rendani krompir, malo posolite i premažite sa pavlakom. Stavite narendanu šunku i premažite majonezom.Narendajte 2 kuvana jaja i jedno belance. Pospite 3/4 kačkavalja i preko premažite da pavlakom. Na kraju pospite sa kačkavanjem i žumancem.

Mimoza, Mimoza salata
foto: Profimedia

SUSAM SALATA

Sastojci:

  • 500 g sitnog sira
  • 100 g susama, ili po ukusu
  • 130 g kukuruza šećerca, mariniranog ( to je ona najmanja konzerva )
  • 3 – 5 kiselih krastavčića zavisi od veličine
  • 100 g šunke, šunkarice ili nečeg sličnog
  • 1 puna kašika pavlake ( može i više )
  • 50 g majoneza
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Prvo propržiti susam. Susam možete pržiti dok pripremate sve ostalo i seckate.

Pomešati sir, krastavce, šunku i kukuruz pa sve izmešati. Posoliti i pobiberiti, dodati pavlaku i majonez pa sve dobro promešati.

Na kraju dodati ohlađen susam i sve sjediniti.

Susam salatu možete poslužiti odmah, a ako to nije slučaj pokriti je alu folijom i držati u frižideru do služenja.

Pileća Salata
foto: Shutterstock

SALATA OD PEČENIH PAPRIKA

Sastojci:

  • 5 pečenih crvenih paprika
  • čaša pavlake
  • 100 g majoneza
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 200 g suvog vrata ili šunke
  • so po ukusu

Priprema:

Pečenu papriku iseckati i ukloniti semenke. u paprike dodati pavlaku, a zatim redom majonez, šunku i kačkavalj. Sve dobro pomešati. posoliti po ukusu. dekorisati po želji i ohladiti pre služenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs