PREUKUSNO TESTO

BOŠČICE SA DŽEMOM OD ŠLJIVA: Probajte lagani posni kolač Tamare Dragičević! (RECEPT)

Ishrana Tamare Dragičević nije rigorozna kako se čini. Atraktivna glumica hrani se zdravo, ipak povremeno voli i da se počasti brzom hranom i slatkišima i priznaje da uprkos majčinim savetima, nema baš svakoga dana na trpezi kuvan obrok.

Recepti
Autor: ,
BOŠČICE SA DŽEMOM OD ŠLJIVA: Probajte lagani posni kolač Tamare Dragičević! (RECEPT)
Tamara Dragićević, Foto: Shutterstock

Glumica, koja se proslavila ulogom u filmu "Montevideo, Bog te video", voli jela za čiju pripremu ne treba mnogo vremena. Za nju i supruga Petra Benčinu tu su sladak kupus, grašak, pohovano meso, punjene tikvice, za sina Lazara pasira povrće, dok za ćerku Stašu, koja ide u vrtić i ima isplanirane, zdrave obroke, često priprema i nešto manje zdravo, omiljene špagete, jela sa krompirom, ali i slatkiše. Kolači su se i ovoga puta našli na Tamarinoj trpezi. Lagano se pripremaju a istovremeno su i posni. Reč je o boščicama sa džemom od šljiva.

Sastojci

  • 350 gr brašna
  • 100 ml piva
  • 180 ml ulja
  • 1 kašika šećera
  • malo soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • malo limunove korice
  • pekmez od šljiva
  • prah šećer za posipanje

Priprema

U dublju posudu sipajte brašno, šećer, malo soli i prašak za pecivo i sve promešajte. Narendajte koricu limuna, a zatim dodajte pivo i ulje. Sve prebacite na radnu ploču i testo sjedinite. Zatim odvajajte grudvice, veličine šljive i od njih pravite tanke pljosnate krugove. U sredinu krugova dodajte džem i krug zatvorite prstima nagore. Prethodno dno pleha prekrijte papirom za pečenje i dobijene kuglice poređajte ravnomerno. Za sam kraj pleh stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na 15 do 18 minuta, a kada boščice budu gotove pospite ih prah šećerom.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs