BOGATA I PREUKUSNA

RUSKU "CRVENU NARUKVICU" ĆETE SA PONOSOM POSLUŽITI SVOJIM GOSTIMA: Lepšu i bogatiju salatu niste jeli!(RECEPT/VIDEO)

Ovaj recept originalno potiče iz Rusije, a nosi naziv "Гранатовый браслет"(crvena narukvica)

Recepti
20:35h Autor:
RUSKU "CRVENU NARUKVICU" ĆETE SA PONOSOM POSLUŽITI SVOJIM GOSTIMA: Lepšu i bogatiju salatu niste jeli!(RECEPT/VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube

Sastojci za 6 osoba:

  • 3 srednje šargarepe, oljuštene i skuvane, ali ne prekuvane
  • 3 srednja krompira, oljuštena i skuvana, ali ne prekuvana
  • 2 srednje cvekle, skuvane i oljuštene
  • 3 tvrdo skuvana jaja, oljuštena
  • 100 gr krupnije samlevenih oraha
  • 2 komada srednje veličine pilećih grudi, skuvanih u posoljenoj vodi i sitno iseckanih po u šnite
  • po ukusu soli
  • 1 veći nar

Za preliv:

  • 6 kašika kisele pavlake
  • 6 kašika majoneza

Priprema:

1.Narendati na gruboj strani renda šargarepu, krompir, cveklu i jaja, svako na posebnom tanjiru.

2. Majonez i kiselu pavlaku promešati zajedno.

3. Na velikom ravnom poslužavniku u sredinu staviti visoku čašu i onda počinjete sa ređanjem salate oko čaše, posle svakog sastojka posoliti i premazati sa dve kašike mešavine majoneza i kisele pavlake, budite pažljivi koliko solite, jer majonez već sadrži soli u sebi.

Redosled ređanja:

  • krompir
  • mešavina majoneza i pavlake
  • pola smese od cvekle
  • premaz od majoneza
  • šargarepe
  • premaz
  • orasi
  • pola od piletine
  • premaz
  • jaja
  • premaz
  • drugu polovinu piletine
  • premaz
  • ostatak cvekle

Pažljivo stavite ostatak premaza preko salate i svuda okolo i još pažljivije izvucite čašu iz sredine i onda očišćen nar posuti svuda okolo i unutra salate i pritisnite rukama da se nar “slepi” uz salatu.

Ohladiti salatu najmanje sat vremena u frižideu,r da se sastojci sjedine.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs