Spolja hrskave, unutra meke

BRZE LEPINJE OD TESTA IZ KESE: Doručak ili večera, slatko ili slano jelo - odlučite sami!

Univerzalno testo stavite u kesu, pa u frižider. Čak nakon dva dana možete ispeći ove divne lepinje

Recepti
Autor:
BRZE LEPINJE OD TESTA IZ KESE: Doručak ili večera, slatko ili slano jelo - odlučite sami!
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • Testo od hleba (kvasac, so, šećer, brašno, voda)
  • Ulje

Priprema: Ovakve lepinje je naša majka pravila od testa koje je ostalo kad je pravila hleb ili krofne. Sećam se kako je to samo mirisalo i kako samo igrale oko šporeta dok se to pržilo. Zato ga nikad nemojte bacati, nego ako ostane od hleba testo, stavite ga u kesu i ostavie u frižider može stajati dva dana. Ugrejte ulje u tiganju, izvadite testo iz kese i kidajte loptice. Ruke moraju biti mokre. Rastanjite ga što više na rukama ili na mokroj radnoj površini i spuštajte u vrlo ulje. Pržite sa obe strane i stavljajte na papirne salvete. Služite uz sir ili džem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs