Sastojci za testo:
300 ml ulja 150 ml vruće vode 1 prašak za pecivo 500 g brašna
Nadev:
džem po izboru
Za valjanje:
200 g šećera u prahu 1 vanilin šećer
Postupak: Pomešajte vodu i ulje, zatim prašak za pecivo i promešajte. Postepeno dodajte brašno mešajući, prvo kašikom a zatim rukom. Testo podelite na 3-4 loptice , pa na pobrašnjenoj površini rukom oblikujte spljošteni krug a zatim rastanjite oklagijom u krug prečnika 20-25 cm.
Presecite krug nožem tako da dobijete 8 trouglova. Stavite na svaki deo po malo džema i umotajte kiflice. U pleh stavite papir za pečenje i poređajte kiflice. Rernu zagrejte na 200 stepeni, kada stavite kiflice smanjite na 180 stepeni i pecite dok ne porumene.
Vruće kiflice uvaljajte u šećer u prahu pomešanim s vanilin šećerom. Prijatno!