Ukusno i mirisno

KROASANI SA JAGODAMA: Pecivo koje Italijani obožavaju! (RECEPT)

Vazdušasto testo punjeno nadevom od jagoda - divan način da počnete dan

Recepti
09:38h Autor:
KROASANI SA JAGODAMA: Pecivo koje Italijani obožavaju! (RECEPT)
Foto: Letina kuhinja

Sastojci za testo:

  • 15gr svežeg kvasca
  • 200ml mlakog mleka
  • 1 vanil šećer
  • 100ml mlake vode
  • 50ml otopljenog maslaca
  • 30ml ulja
  • 4 supene kašike kristal šećera
  • 1 jaje
  • malo soli
  • 450-500gr brašna

Sastojci za nadev:

  • otopjeni maslac
  • vanil šećer
  • iseckane jagode
  • kristal šećer

Priprema: Testo umesiti, ostaviti da naraste pa podeliti u tri dela. Svaki deo razviti oklagijom premazati maslacem, posuti šećerom i vanilicom pa staviti iseckane jagode, napraviti oblik. Ponoviti proces dok imamo testa. Premazati žumancem i peći na 180 stepeni 25-30min. Po želji posuti prah šećerom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs