Mekano i sočno

ULUTMA SA ORASIMA: Najlepši turski slatkiš po originalnom receptu!

Po želji prilikom služenja odozgo možete ukrasiti pufnom šlaga, ali kolač je savršeno lep i bez toga

Recepti
Autor:
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sastojci: 6 jaja, 100 grama šećera, 200 grama griza, 200 grama oraha, 100 grama suvog grožđa, limunova korica.

 

Sirup: 600 grama šećera, 3 decilitara vode, 1 limun.

Priprema: Žumanca i šećer penasto umutiti, dodati mlevene orahe, struganu limunovu koricu, griz i suvo grožđe. Od belanaca umutiti čvrst sneg, pa lagano umešati u smesu sa žumancima.

 

U podmazan i pobrašnjen pleh sipati masu, poravnati je i peći pola sata na 180 stepeni.


Za sirup preliti šećer vodom, kuvati desetak minuta, pred kraj dodati limun isečen na kolutove.

 

Pečen kolač iseči na trouglove pa topao preliti sirupom i ostaviti na hladnom da upije. Po želji prilikom služenja odozgo možete ukrasiti pufnom šlaga.

 

Uživajte!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...